Történeti áttekintés

 

Intézményünk a Zsámbéki Tanítóképző Főiskola külső gyakorló iskolájaként tevékenykedett 1992-ig, évfolyamonként egy testnevelés tagozatos és egy általános tantervű osztállyal.

1990-től megyei bázisközpont testnevelésből és egészségnevelésből.

1991-ben a fenntartó engedélyezte az angol tagozatos oktatást, valamint  7-8. osztályban matematikából a nívócsoportos oktatás bevezetését a finanszírozás biztosításával.

Még ebben az évben - a Nemzeti Egészségvédelmi Intézet koordinálásával - beléptünk egy nemzetközi egészségnevelési programba, valamint az ELTE külső gyakorló iskolája lettünk angol nyelvből.

1992 júniusában iskolánk felvette a fiatalon elhunyt autóversenyző, Kesjár Csaba nevét.

1992 végén befejeződött a tetőtér beépítése, mely lehetővé tette - az Önkormányzat felkérésére - egy középiskolai osztály beindítását, ezzel is megadva minél több budaörsi diáknak a lehetőséget helyben történő középiskolai tanulmányok megkezdésére.

1993-ban minden felső tagozatos osztályban bevezettük a számítástechnika oktatását.

1994-ben az ELTE felkérésére bővült a külső gyakorló iskolai képzés ének-zenével és német nyelvvel. Ugyancsak ebben az évben az általános iskola testnevelés tagozatos első osztályában elindult a német nyelv oktatása.

Az 1996/1997-es tanévben érettségizett az első középiskolai osztály.

Az 2000/2001-es tanévtől finanszírozási nehézségek miatt nem indult újabb középiskolai osztály.

Ettől a tanévtől kezdve az Apáczai Kiadó bázisiskolájaként tevékenykedünk.

Az 2003/2004-es tanévtől mint általános iskola működünk. 

Iskolakultúránkban jelentős minőségi változást hozott 2010-ben az Önkormányzat támogatásával elindított "7 szokás- életvezetési program" , amely azóta is komoly támogatást nyújt diákjaink önfejlesztésében, továbbtanulásában, felnőtt életre való készülésében.

Iskolánkban a tanulócsoportok jelenlegi megoszlása az alábbi:

  • 17 osztály
  • 10 napközis csoport
  • 2 tanulószobai csoport.

A tanulói létszám 472 fő, a tanárok létszáma 43 fő. Munkájukat könyvtáros, logopédus, fejlesztő pedagógus, gyógytestnevelő,  rendszergazda, laboráns és iskolatitkár segíti.

Biológia-Földrajz
Kémia-Fizika
   
Számítástechnika
Nyelvi labor

Az iskola biológia-földrajz, kémia-fizika, művészeti, 2 informatika, technika szaktantermekkel és 2 nyelvi laborral rendelkezik.

Tornacsarnok
Kondicionáló terem
   
Sportudvar
Játékudvar

Jól felszerelt tornacsarnokunk, amely 2002 nyarán kapott új, korszerű műanyag burkolatot, kondicionáló terem, műfüves sportudvar - a hozzá tartozó futópályával - fajátékokkal, felszerelt játékudvar és egy szépen parkosított belső udvar biztosítják a feltételeket a testi nevelés és az egészséges életmódra nevelés számára.

Aula
Könyvtár
   
Ebédlő
Szabadtéri színpad

A gondos munkával kialakított belső és külső esztétikus környezet, a sokszínű képzési választék, a tanulásban és a sportban elért eredményeink vonzóvá teszik iskolánkat az iskolahasználók részére.

Életképeink
0016kesjar.jpg
Linkek
Fontos időpontok
 
Esemény
Időpont
Ballagás
2021. június 11.
Tanévzáró
2021. június 15.
 

 

Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.edu.hu
web: www.kesjarcs.edu.hu
 
        
Üzenetküldés