Aktualitások

Kedves Szülők!

Felkészülve a COVID-19 naponta változó mutatóira, iskolánk minden körülmény megfontolása után elindítja a digitális oktatásra való felkészülést.

Az egységes platform az esetleges digitális oktatásra való átállással indul, amely ezután a Microsoft Teams rendszere lesz.

Kérjük Önöket, számítsanak arra, hogy gyermekeik osztályfőnökei hamarosan küldik a belépéshez szükséges adatokat, részletekkel szolgálnak. Kérjük azt is, figyeljék majd a honlapra felkerülő információkat!

Köszönjük segítő együttműködésüket!

 

Tóth Krisztina

igazgató

Hagyományainkhoz híven, de nem hagyományos módon, ma zászlót bontottunk. A 7 szokás iskolaprogram mentén ebben az évben is kijelöltük a sarokköveket, kitűztük az iskolai LÉC-et, melyet közösen, egyenként szorgos hangyamunkával fogunk elérni. A célunk pedig az, hogy minden diák színesítse, tökéletesítse módszertani tudását, s minden egyéb körülmény ellenére megtanuljon tanulni.

Elindítottuk a tanévet, mindent rendhagyóan tettünk – csak elsős szülők tanáraink és diákjaink mellett, maszkban, óvatos derűvel nézve az elkövetkezők elé. Figyelmeztettük diákjainkat, páratlan tapasztalat vár ránk: megtanulni erősen felelni egymásért, korlátozni öröknek hitt jogainkat a közösség védelmében. Törékeny világ – nagyon fogunk vigyázni egymásra!

 

 

Kedves Szülők!

 

A 2020. szeptember 3-án VIII/5222-1/2020/KOAT iktatószámmal kelt intézkedési terv-módosítás alapján íródott 2020. szeptember 14-ei levelünket a 2020. szeptember 21-ei kormánybejelentésekkel kiegészítendő az alábbiakat kérjük Önöktől:

 

  • a családban lévő pozitív teszt vagy kontaktus miatti karantén esetén is okvetlenül és azonnal jelezzenek az osztályfőnöknek
  • diákunk pozitivitása esetén csak karanténhatározattal, annak lejártakor térhet vissza a közösségbe
  • mivel a tesztelési protokoll változott, kénytelenek vagyunk a joghézagot egy nyilatkozattal pótolni: amennyiben családjukban vagy kontaktusban van érintett pozitív, s Önök kérésünkre vagy önként gyermeküket óvatosságból tartják otthon, vissza csak a honlapról letöltött nyilatkozat kitöltésével térhet a közösségbe (iskolánk/iskolai dokumentumok/COVID-19 szülői nyilatkozat)
  • a kormányrendelet alapján az iskolával nem jogviszonyban álló továbbra sem léphet az épületbe,csak igazgatói engedéllyel
  • szépen és nyomatékosan kérjük – tanúsítsanak fegyelmet és önmérsékletet a családi programok tervezésében: így tehát kérjük, a megmaradt fesztiválkínálatokból, családi rendezvényekből húzódjanak vissza, amíg el nem indul a javulás
  • szintén nyomatékosan kérjük, bármi enyhe gyanú esetén is tartsák otthon gyermeküket, akár egyéb, betegségre utaló tünetekkel is – ezt a felelősséget nem tudjuk Önökről levenni, az iskolában mindent megteszünk, hogy izoláltan és fegyelmezetten védekezzünk. A nem beteg, kontaktus miatt otthonmaradt gyermekek esetén az osztályfőnökökkel konzultálva rugalmasságot fogunk mutatni igazolás terén, a fenti nyilatkozat ezt a helyzetet is áthidalja.

 

Meggyőződésünk, hogy fentiek következetes és szigorú képviseletével épségünk védelme mellett heteket, akár hónapokat nyerünk a személyes tanulás érdekében – Önök eddig rendkívül fegyelmezetten működtek együtt áldozatok árán is, ezt hálásan köszönjük!

Kérem levelünk elfogadó megértését!

 

Tisztelettel:

 

Tóth Krisztina

igazgató

 

KÜLFÖLDI HALLGATÓ 2019

A Kesjárban a tudásmegosztás nem ismer határokat. A tanítás tanítása, a hallgatók támogatása mindig is szívügyünk volt. Khin Khin Thant Sin Myanmarból érkezett hozzánk, hogy az egyetemek és az általános iskolák közötti kapcsolatot vizsgálja. A mai találkozás egy különleges együttműködés kezdete. A közös munka során nemcsak arra lesz lehetőség, hogy a tanár szakos hallgatókkal való munkánkat megismerje, hanem arra is, hogy segítségével  a gyerekek egy kicsit belelássanak egy másik kultúra hagyományaiba, szokásaiba és az ottani iskolai oktatásba.

Forintos Judit és Mészáros Orsolya

Életképeink
0022kesjar.jpg
Linkek
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés