Aktualitások

Téti Miklós, iskolánk 4. b osztályos tanulója 100%-os teljesítményt nyújtott a Pangea Országos Matematika Verseny I. fordulójában, ő képviselte iskolánkat az országos döntőben.

Legnagyobb örömünkre Miklós a negyedik osztályosok között az országos döntőben az I. helyen végzett. Teljesítményéhez szívből gratulálunk!

 

Várkonyi Andrea

felkészítő tanító

 

Mindig nagy öröm, ha kollégáink következetes, áldozatos munkájának köszönhetően diákjaink nemcsak saját iskolánkban érnek el kiváló eredményeket, hanem versenyhelyzetben is.

Ilyen volt a május 9-én megrendezett Alsó tagozatos komplex városi tanulmányi verseny.
Az iskolai házi versenyről továbbjutó 3-4. évfolyamos diákjaink páros munkaformában, matematika, magyar nyelv és irodalom, környezetismeret tárgyakból mérték össze tudásukat  a város többi iskolájából érkező diákkal.


Eredményeik:

3. évfolyam:
3. helyezett El-Kordi Aliz – Körmendi Zoé
Felkészítő tanáruk: Varali Judit

4. évfolyam:
1. helyezett Téti Miklós – Varga Zsombor
Felkészítő tanáruk: Várkonyi Andrea
3. helyezett Kajner Gyöngyvirág – Landi Tímea
Felkészítő tanáruk: Zsisku Viktória

Gratulálunk a versenyzőknek, tanároknak, s nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Vermes Éva
munkaközösség vezető

Szakmai műhely kereteiben Schenkné Zöldi Erzsébet mesterpedagógus mutatta be az 1. résztervben megvalósított programját.

 

 

II. Környezetvédelmi Konferencia a Kesjárban 2018.04.24.

 

Idén második alkalommal került megrendezésre iskolánkban a felsősök számára életre hívott környezetvédelmi konferencia.

Az 5., 6., 7. osztályos tanulók az általuk választott témákat szépen feldolgozva, élvezetes és izgalmas előadásokat tartottak. Többek között az ózonréteg problémája, a napenergia hasznosítása, a kémiai anyagok hatásai a mindennapjainkra, a veszélyes hulladékok, a talajpusztulás mint téma színesítette a délutáni programot. Az iskola tanáraiból álló zsűrinek igencsak nehéz dolga volt, amikor a különböző kategóriákban kellett a díjazottak személyét eldönteni.

A különdíjat  gyakorlati munkát is készítő Bagyinszki Noémi, Bartha Evelin, Csák Márton szerezte meg. A 7. a osztályos tanulók a vízenergia környezeti hatásait mutatták be látványos kísérlettel szemléletesebbé téve.

A legszínvonalasabb ppt kategóriában Mohamed Gamal Sami 6. a osztályos tanuló előadását emelte ki a zsűri, aki a szélenergia hasznosításának lehetőségeit szemléltette. Külön dicséretet érdemel a nemzetközi és a magyar viszonyok részletes elemzése.

A legjobb előadás díját pedig Dézsi Márton, a 6.b tanulója kapta, mert a színes képanyag mellett, amit a műanyagokról és azok felhasználásáról készített, az ezzel kapcsolatos jövőbeli folyamatokat is rendkívül érthetően magyarázta el a közönségnek.

Külön öröm, hogy már az 5. osztályosok is jelentkeztek a konferenciára, így jól szemléltetve annak szellemiségét, miszerint a jövő folyamatainak lehetőségeiről folyamatosan kell beszélnünk, hiszen az ezekre adott válaszokat a következő generációknak is ki kell dolgozniuk.

Köszönjük a zsűri és az előadásokat tartó tanulóink munkáját, a közönség részvételét!

Jövőre, Veletek, ugyanitt!

 

 

Godó László

történelem-földrajz szakos tanár

szervező

 

 

Az évek óta megbízhatóan stabil és magas teljesítményt nyújtó általános iskolák közül a Kesjár Csaba Általános Iskola 2017-ben az 5. helyet érte el.
 
Köszönjük mindenkinek a támogatást!
 
Általános iskolák esetében kiemelkedő eredménynek számít az évek óta stabilan jó eredmény elérése, hiszen az iskolai körzet tanulói kerülnek be az iskolapadba.
A sorrendet a kompetenciamérés eredményeire épített matematikai modell adta ki azok változékonysága alapján a tendenciák figyelembe vételével.
A gimnáziumok és középiskolák is bekerültek az elemzés eredményébe, jelölésük megtalálható az intézmények saját oldalain. 
 

 

Életképeink
0007kesjar.jpg
Linkek
Fontos időpontok
Nyílt napok a leendő elsősök szüleinek
2018. március 12-13.
1848-as szabadságharc - ünnepély
2018. március 14.
Ovis olimpia
2018. március 19.
Tavaszi szünet
2018. március 28-április 3.
Leendő elsősök beiratkozása
2018. április 12-13.
A Holokauszt áldozatai - megemlékezés
2018. április 16.
Szombati munkanap – április 30. hétfő helyett
2018. április 21.
Városi alsós tanulmányi verseny
2018. május 9.
Idegennyelvi mérés
2018. május 16.
OKM-mérés / Állatkert
2018. május 23.
Kesjár-nap
2018. június 1.
 
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés
ремонт квартир фотообмен liberty reserve