Pillantás Fotókör

 

A Kesjár Csaba Általános Iskola Pillantás Fotóköre

 

Fotókörünk 1996-ban alakult meg, középiskolás diákjaink kezdeményezésére. Tagjaink mindig változó általános iskolai diákok, visszajáró volt gimnazista, egyetemista és felnőtt volt diákjaink és a hozzánk csatlakozó szülők, nagyszülők. Jelentkeztek közénk olyanok is, akik fotóstáborban, kiállításokon vagy díjátadásokon ismerték meg munkáinkat.

 

79. Kascsák Jennifer, Big-mac, Nemzetközi fotópályázat, I.hely.jpg

 

Az elmúlt 16 év alatt számos kiállítást rendeztünk iskolagalériánkban és külső színtereken is. Minden évben hazai és nemzetközi pályázatok sokaságán veszünk részt és mindig eredményesen. Tagja vagyunk a MAFOSZ-nak.

Iskolánkban kialakítottunk egy fotólabort, ahol a gyerekek a hagyományos technikákkal is megismerkedhetnek! Foto-grammal és lyukkamerás képekkel kísérleteznek, de az utóbbi időben ismét szeretnek analóg gépekkel dolgozni!

Sikeresnek bizonyult próbálkozásunk a mozgófilm és a digiporáma technikákkal is! Különdíjas alkotásunkat vetítették a Puskin Moziban, a Mustra megnyitóján és dokumentumfilmünk vetítésre került a CINEPÉCS XI.Pécsi Nemzetközi Diákfilm Fesztivál döntőjében.

Diákjaink és Rátkainé Füzér Judit három éven át részt vett az Ifjúsági Fotóstábor munkájában eredményesen, amely sajnos az anyagiak hiánya miatt szakadt meg!

Eredményeink a teljesség igénye nélkül:

 • Országos Diák Fotópályázat: alkotócsoportok versenyében kétszer I., kétszer II. és kétszer III. díj-ezen a pályázaton minden évben részt veszünk és a hatodik helynél alább még nem adtuk.
 • Országos Diák Fotópályázat: egyéni versenyben I. II. és két III. helyezés
 • RAINBOW Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Pályázat (56 ország versenye): két Fődíjas, három Aranyérmes, 6 Ezüstérmes, 4 bronzérmes alkotó
 • III. Nemzetközi Fotókiállítás aranyérmes alkotója
 • Az „Esélyegyenlőségért” kiírt fotópályázat I.-III- díja
 • National Geographic Ifjúsági Fotópályázat portré kategóriában II. díj
 • A Víz világnapja 2010. fődíja
 • Európai Mobilitási Hét Fotópályázata: 8 Fődíjas, 9 Különdíjas alkotó
 • Az Európai Tanárakadémia „Nálunk a világ” Komplex Fotópályázata: 2 nívódíj= „A legkülönlegesebb Fotók” és „A Leg-mikroszkopikusabb Fotók”  címmel
 • FIAP Kékszalag kitüntetés 1 Szlovéniában, 1 Luxembourgban, 5 kiállításra elfogadott alkotás, kiállított fotóink Kínában, Luxembourgban és minden szomszédos országban, valamint a Rainbow Nemzetközi Pályázaton részt vett összes országban.
 • A Nemzet Naptára 2012 - II. hely és egy ikonkép a naptárban, a New York-i Hungarian TV által meghirdetett pályázaton, Zsigmond Vilmos zsűri elnökségével!

 

 A felsorolás nem teljes, de úgy érezzük, hogy alkotó munkánk eredményességét bizonyítja.

Galériánk...

 

 

                                           Rátkayné Füzér Judit

                                       Pillantás Fotókör vezetője

Pillantás Fotókör Képei
Linkek
Fontos időpontok
 
Esemény
Időpont
Ballagás
2021. június 11.
Tanévzáró
2021. június 15.
 

 

Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.edu.hu
web: www.kesjarcs.edu.hu
 
        
Üzenetküldés