Aktualitások

SZÜLŐI VT 2023

 

Kedves Szülőtársunk!

A 7 szokás egy életvezetési program, amelyet az élet számos területén – az iskolában, a családban vagy a munkahelyen – segítségül tudunk hívni. Jól felépített rendszere időtlen alapelveket tanít. A gyerekeink olyan szerencsések, hogy már kisiskolásként elkezdik tanulni, és ezáltal életrevalóbbak és talpraesettebbek lesznek.

 

Az iskola Világítótorony („VT”) szülői csapatának küldetése is a 7 szokáshoz kapcsolódik: értéket teremtve a szülők felé úgy közvetíteni a 7 szokás filozófiáját, hogy azt a mindennapi életükben is tudják alkalmazni. Hisszük ugyanis, hogy a 7 szokás alkalmazása nemcsak a gyerekek, hanem az egész család számára hasznos lehet.

 

És hogy mit csinál pontosan a VT 7 szokás szülői csapat?

  • Ismeretterjesztő anyagokat írunk, előadásokat, eseményeket szervezünk a szülőknek a 7 szokáshoz kapcsolódóan.Havi hírlevelünket („7 szokás percek”) itt, az iskola honlapján is megtalálod.
  • Közösséget építünk.Például családi napot szervezünk, ahol a gyerekek, a pedagógusok és a családok is jól érezhetik magukat.
  • Megszólítjuk a gyerekeket is, mert kíváncsiak vagyunk a véleményükre. A 7 szokáshoz kapcsolódó pályázatokat találunk ki nekik, emellett a gyerekek a DÖK bevonásával részt vesznek a havi hírlevelek készítésében is.
  • Önkénteskedünk, ez egész tevékenységünk alapja. A többi szülőt és a gyerekeket is próbáljuk bevonni ebbe, például az iskolaszépítő akciókba.
  • Jótékonykodunk.Rendszeresen szervezünk gyűjtéseket, jótékonysági süti- és könyvvásárt.
  • Mindeközben a saját kis csapatunkat is építjük. Sokfélék vagyunk, de közösek a céljaink, és a fókuszban gyerekeink jól-léte áll. Valljuk, hogy ahol jól működnek a helyi kis közösségek, ott jobb felnőni és jobb élni. A VT-csapat is olyan tettrekész – „7 szokásosan” mondva: proaktív – szülők közössége, akik miközben változatos programokat szerveznek a kesjáros szülőknek, maguk is gazdagodnak azáltal, hogy ehhez a közösséghez tartoznak.

Nagy szeretettel várunk eseményeinken, és ha kedvet érzel hozzá, akkor a VT-csapatban is. Persze szülőként mi is tudjuk, hogy a család, a munka és az egyéb tevékenységek összehangolása sokszor felér egy bűvészmutatvánnyal. Ezért fontosnak tartjuk, hogy minden tagunk annyit vállaljon, amennyit családi életével, munkájával összeegyeztethetőnek tart. Sok projektünk van, amelyek között mindenki talál olyan kisebb-nagyobb feladatot, amit jó szívvel el tud vállalni. Emellett évente 5-6 találkozónk van, amelyekhez online is lehet csatlakozni.

Reméljük, hamarosan találkozunk!

Kérdéseiddel, ötleteiddel addigis keresd az osztály VT-felelősét.

 

Világítótorony 7 szokás szülői csapat

Életképeink
0003kesjar.jpg
Linkek
Fontos időpontok

„Kesjár 35” 2024. május 17.

Nemzeti Összetartozás napja-megemlékezés 2024. június 4.

Kesjár-nap/DÖK-nap 2024. június 14.

Ballagás 2024. június 21.

Tanévzáró 2024. június 22.

Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail:
kesjarcs @kesjarcs.edu.hu

igazgato @kesjarcs.edu.hu

web: www.kesjarcs.edu.hu

 
 
        
Üzenetküldés