1.c tanító

Sipkovics Zita, az 1. c osztály tanítója szeretnék Önöknek bemutatkozni.

A 16 év alatt - amióta az iskolában tanítok - sok mindenbe belekóstolhattam. Napközis tanítóként nagy hangsúlyt fektettem a helyes tanulási szokások kialakítására, délután sokféle szabadidős tevékenységet szerveztem, egyszerre több osztályban tanítottam ének-zenét, egy évig vezettem énekkart, öt éven keresztül rendeztem az alsós Ki? Mit? Tud-ot, három évig vezettem furulyaszakkört, többször tartottam 7 szokás nyílt órát és hét évig voltam napközis munkaközösség-vezető. Ezalatt az idő alatt számos továbbképzésen vettem részt, és 2013-ban neveléstudományi mesterképzési szakon másoddiplomát szereztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Örülök, hogy a kiváló kollégáimtól, valamint eddigi állandó osztályfőnök páromtól, Várkonyi Andreától hosszú évek alatt szerzett tapasztalataimat most osztályfőnökként kamatoztathatom. Elsődleges és legfontosabb feladatomnak tartom, hogy megkönnyítsem a gyerekek számára az óvoda-iskola közötti átmenetet. Ebben édesanyám 40 éves óvónői tapasztalatára is tudok építeni. Játékos, énekes, mozgásos feladatokkal a tanulás is élménnyé válik, és a gyerekek érdeklődése is könnyebben tartható fenn a változatos munkaformákkal és módszerekkel.

Az ismeretek gyarapítása mellett elengedhetetlen a gyerekek érzelmi intelligenciájának fejlesztése is. A 7 szokás életvezetési program ebben hathatós segítséget nyújt. Arra törekszem, hogy az osztályomba járó gyerekek jó alapokat kapjanak, sokrétű és jól hasznosítható tudással legyenek felvértezve, megmaradjon bennük a kíváncsiság, nyitottak legyenek az újra. Bízom benne, hogy sikerül olyan közösséget formálnom, ahol egymás segítése és bátorítása olyan természetes, akár a lélegzetvétel. Istenes Zoltán kutató és tanár gondolatai szívemből szólnak: „Hiszek benne, hogy az önálló munka is legfőképpen egy csapatban teljesedhet ki, tehát elengedhetetlen egy kellően biztató, egymást támogató és mégis ösztönzően kritikus, ugyanakkor előremutató és kreatív közeg.”

Nagy szeretettel várom Gyermekeiket!

 

 

Linkek
Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés