Pillantás Fotókör

 

A Kesjár Csaba Általános Iskola Pillantás Fotóköre

 

Fotókörünk 1996-ban alakult meg, középiskolás diákjaink kezdeményezésére. Tagjaink mindig változó általános iskolai diákok, visszajáró volt gimnazista, egyetemista és felnőtt volt diákjaink és a hozzánk csatlakozó szülők, nagyszülők. Jelentkeztek közénk olyanok is, akik fotóstáborban, kiállításokon vagy díjátadásokon ismerték meg munkáinkat.

 

79. Kascsák Jennifer, Big-mac, Nemzetközi fotópályázat, I.hely.jpg

 

Az elmúlt 16 év alatt számos kiállítást rendeztünk iskolagalériánkban és külső színtereken is. Minden évben hazai és nemzetközi pályázatok sokaságán veszünk részt és mindig eredményesen. Tagja vagyunk a MAFOSZ-nak.

Iskolánkban kialakítottunk egy fotólabort, ahol a gyerekek a hagyományos technikákkal is megismerkedhetnek! Foto-grammal és lyukkamerás képekkel kísérleteznek, de az utóbbi időben ismét szeretnek analóg gépekkel dolgozni!

Sikeresnek bizonyult próbálkozásunk a mozgófilm és a digiporáma technikákkal is! Különdíjas alkotásunkat vetítették a Puskin Moziban, a Mustra megnyitóján és dokumentumfilmünk vetítésre került a CINEPÉCS XI.Pécsi Nemzetközi Diákfilm Fesztivál döntőjében.

Diákjaink és Rátkainé Füzér Judit három éven át részt vett az Ifjúsági Fotóstábor munkájában eredményesen, amely sajnos az anyagiak hiánya miatt szakadt meg!

Eredményeink a teljesség igénye nélkül:

 • Országos Diák Fotópályázat: alkotócsoportok versenyében kétszer I., kétszer II. és kétszer III. díj-ezen a pályázaton minden évben részt veszünk és a hatodik helynél alább még nem adtuk.
 • Országos Diák Fotópályázat: egyéni versenyben I. II. és két III. helyezés
 • RAINBOW Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Pályázat (56 ország versenye): két Fődíjas, három Aranyérmes, 6 Ezüstérmes, 4 bronzérmes alkotó
 • III. Nemzetközi Fotókiállítás aranyérmes alkotója
 • Az „Esélyegyenlőségért” kiírt fotópályázat I.-III- díja
 • National Geographic Ifjúsági Fotópályázat portré kategóriában II. díj
 • A Víz világnapja 2010. fődíja
 • Európai Mobilitási Hét Fotópályázata: 8 Fődíjas, 9 Különdíjas alkotó
 • Az Európai Tanárakadémia „Nálunk a világ” Komplex Fotópályázata: 2 nívódíj= „A legkülönlegesebb Fotók” és „A Leg-mikroszkopikusabb Fotók”  címmel
 • FIAP Kékszalag kitüntetés 1 Szlovéniában, 1 Luxembourgban, 5 kiállításra elfogadott alkotás, kiállított fotóink Kínában, Luxembourgban és minden szomszédos országban, valamint a Rainbow Nemzetközi Pályázaton részt vett összes országban.
 • A Nemzet Naptára 2012 - II. hely és egy ikonkép a naptárban, a New York-i Hungarian TV által meghirdetett pályázaton, Zsigmond Vilmos zsűri elnökségével!

 

 A felsorolás nem teljes, de úgy érezzük, hogy alkotó munkánk eredményességét bizonyítja.

Galériánk...

 

 

                                           Rátkayné Füzér Judit

                                       Pillantás Fotókör vezetője

Pillantás Fotókör Képei
Linkek
Fontos időpontok

Ballagás 2019. június 14. - 17 óra

Tanévzáró 2019. június 15. - 9 óra

Nyári városi napközis tábor:

2019. június 24-augusztus 16.

Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés