10_év_minden kapcsolatban egy meghatározó mérföldkő. Még pontosan emlékszem az első információs útra, milyen boldogan és lelkesen tértem haza, pontosan tudtam, ezt kerestem, ezt a szabadságot, egyben biztonságot, melynek keretében eljuttathatom diákjaimat és kollégáimat Ausztria és Németország legszebb vidékeire, lehetőséget kínálva a német nyelv gyakorlására és felejthetetlen turisztikai élmények nyújtására.

 

Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan eltelt ennyi év. Tirol és a JEKA életérzés, „függőség” az iskolánkban, még a ballagó nyolcadikosok is beépítik búcsúbeszédükbe a felejthetetlen élményeket. Generációk nőnek fel és hívás, kérés nélkül jönnek, jelentkeznek a júniusi útra. A férőhelyek pillanatok alatt elfogynak, várólista van. Mi az oka? Minden, amit ez a tábor nyújt: a közös mosogatás, főzés, a túrák, az izzadságcseppek, a sok nevetés, a közvetlen kapcsolat tanár és diák között, mely egész tanévben egy külön, közös nyelv azok között, akik részesei ennek az élménynek, a munkájukat szeretettel és önzetlenül végző magyar-belga munkatársak, hiszen ők mindig ott állnak a háttérben, segítenek, kiszolgálnak és velünk örülnek (ha van rá idejük).

Óriási felelősség számomra évről-évre mindig új programot összeállítani, azért dolgozni, hogy soha, senki ne jöjjön haza elégedetlenül. Egy dolog talán fontos, ami kicsit a mi titkunk, a kiváló csapatszellem. Ennyi év alatt megtaláltam a legfontosabb segítőtársakat, akik főznek, akik irányítják a konyhai munkát, vezetik a túrákat, utaztatnak minket, lelkesek, megszállottak, mint én, és ez a varázs magával ragad mindenkit.

                                                                                              Csordásné Bodnár Anikó

                                                                                                           táborvezető

 

 

Beszámolóink
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Linkek
Fontos időpontok

Ballagás 2019. június 14. - 17 óra

Tanévzáró 2019. június 15. - 9 óra

Nyári városi napközis tábor:

2019. június 24-augusztus 16.

Iskolánk elérhetőségei

Kesjár Csaba Általános Iskola

2040 Budaörs, Őszibarack utca 29.
 
Városi ügyelet ideje alatt hívható telefonszám:
06/30/610-4968
 
Titkárság Tel.:06-23-415-607
Tanári: 06-23-415-551
OM szám: 037740
 
e-mail: kesjarcs @kesjarcs.sulinet.hu
web: www.kesjarcs.sulinet.hu
 
        
Üzenetküldés